Om thaimassage

Thaimassage uppstod för över 2500 år, har utvecklats till sin egen form. Svensk och västerländsk massage har en tradition och synsätt att dela upp kroppens funktioner. Den ser oftast bara på varje enskild del och dess enskilda problem.

Traditionen och synsättet är att hela kroppen och hela människan hänger samman. Det vill säga att värk eller spänning på en viss del av kroppen kan vara symtom på att komma från en helt annan kroppsdel som blivit överbelastad och fått ett kroniskt tillstånd som yttrar sig som värk och spänningar i andra delar.

Massagen strävar efter att förebygga, lösa och återställa dessa tillstånd, dvs få muskler att återgå till sitt normala viloläge. Därigenom förebyggs värk och spännings tillstånd.

Thaimassage byggs på en mycket gamal beprövad visdom så räkna med en upplevelse som ger energi och hälsa. Upplevelsen beskrivs ofta som ett yogapass där man inte behöver anstränga sig. Det är massören som stretchar din kropp och hjälper dig att frigöra stress och spänning samt öka din rörlighet och blodcirkulation vilket leder till välbefinnande.

Under behandlingen får hela kroppen stretchning och massage, allt från fingrar till tår. Upplevelsen av massagen är även lustfylld och innehåller även inslag av akupressur och zonterapi vilket gör att massa energi når alla delar av din kropp.

Var noga med att tala med massören om din hälsa och livsstil innan behandlingen börjar. För bästa möjliga resultat så behöver massören veta ifall du har problem med smärtor. Säg till om du vill ha en "mjukare" behandling. Dagen efter kan det i vissa fall kännas som om du genomgått ett hårt träningspass med träningsvärk som följd. En thaismassage är mer kraftfull än andra klassiska massagemetoder så du kan förvänta dig att känna av den i hela kroppen efter avslutad behandling.

Ett normalt Thai massage pass tar antingen 1 timma eller 2 timmar. Ska man ha en riktig ordentlig genomkörare för hela kroppen rekommenderas 2 timmar.

Det är bra att få thaimassage regelbundet men även en enstaka behandling kommer att ge dig mycket energi som räcker ett bra tag efter avslutad massage.

Eller enkelt uttryck, genom effektiv avslappning får du energi över, som räcker till annat.

Thailändska massörerna lär sig traditionell Thai massage i flera olika ställe i Thailand. Det viktigaste är att dessa skolor är certifierade och godkända enligt Thai Ministry of Education. Utbildningen utförs oftast av Thailändska munkar som bär vidare kunskapen om denna urgamla form av medicinsk massage.

Behandlingar

Här är våra behandlingar:

Göteborg

Medicinsk thaimassage

En hälsobefrämjande thaimassage

En hälsobefrämjande thaimassage

En djupgående massage som inriktar sig på att upprätthålla god fysisk funktion i samband med rörelse och hälsa.

Läs mer ...
Göteborg

Thai Tryckpunktsmassage

Bygger på 2500 år gammal behandlingsform.

Thai Tryckpunktsmassage

Vi arbetar igenom hela kroppen (en blandning av akupressur, yoga och shiatsu) för att erhålla en djupare effekt och bättre resultat.

Läs mer ...
Göteborg

Oljemassage

Fokus är på meridianer och tryckpunkter i kroppen.

Gbg bästa oljemassage

Thailändsk oljemassage har många likheter med thaimassagen, men den är mycket mjukare. Massagen upplevs mycket avslappnande.

Läs mer ...
Göteborg

Vaxning

Undvik att sola, bada eller träna efter behandlingen.

Göteborgs bästa vaxning

Man bör upprepa behandlingen ytterligare ett par gånger med ca en månads mellanrum för att uppnå bästa resultat.

Läs mer ...
Cookies används.